Do roku 2030 budú všetci jesť cvrčky.
Ale prečo cvrčky …?
# 1 CHUTIA DOBRE
Cvrččie výrobky by ste mali jesť, pretože sú lahodné a obsahujú vysoký podiel nutričných látok. Cvrččí výrobcovia potravín sa tiež stretávajú so stigmou, takže vynaložia veľa úsilia venovanému tomu, aby boli výrobky čo najchutnejšie.
# 2 SÚ SUPERFOOD
Cvrčky sa blížia dokonalému jedlu. Doslova vložia krok do vášho kroku.
Cvrčky sú bohaté na bielkoviny, vápnik, železo, omega 3, vitamín B12, vlákninu a mnoho ďalšieho!
Z nutričného hľadiska ušetrite viac peňazí na tom, že budete jesť cvrčky, než aby ste jedli steak, losos a špenátový sendvič na celozrnnom chlebe utopenom v miske s mliekom. Nie, že by to niekto jedol..., ale máte predstavu.
# 3 GLOBÁLNA POPULARITA
60 % sveta už konzumuje hmyz.
To sú miliardy ľudí, ktorí už entomofágiu praktizujú. Zábavné slovo však? ENTOMOFÁGIA
# 4 NAJUDRŽATEĽNEJŠÍ ZDROJ BIELKOVÍN
Cvrččí proteín je v meste najudržateľnejší vysoko kvalitný proteín!
# 5 ZABEZPEČENIE POTRAVINOVEJ SEBESTAČNOSTI
Do roku 2050 sa k nám pridajú takmer 3 miliardy ĎALŠÍCH ĽUDÍ.
To je veľa hladných krkov na nasýtenie. Cvrčky sú zrejmým riešením, pretože sú bohaté na živiny, udržateľné a ekologické.
# 6 SPASITELIA SVETOVEJ VODNEJ KRÍZY
Do roku 2030 celosvetový dopyt po vode prekročí udržateľnú úroveň o 40 %.
Poľnohospodárstvo si vezme 70% svetovej sladkej vody. Cvrčok je ekologický a jeho nároky na vodu a krmivo sú minimálne.
# 7 UŽ JETE HMYZ
Hádaj čo? Každý zje niekoľko hmyzích tvorov denne bez toho, aby o tom vedel.
Vy osobne ste v minulom roku zjedli okolo 1 kg chrobákov v marmeládach, zelenine, ovocí atď…
Zmenil sa váš život? Nie. Jesť hmyz je normálne a je to budúcnosť. Nie je potrebné nad tým premýšľať.
# 8 JESŤ HMYZ JE TRENDY
Meticulous Research a Barclays, predpovedajú, že trh s jedlým hmyzom bude do roku 2030 mať celosvetovo hodnotu okolo 8 miliárd eur.
Cvrčky, králi jedlého hmyzu, na tom budú mať najväčší podiel.
# 9 BIOLOGICKÁ DOSTUPNOSŤ
Biologická dostupnosť je divoko podceňovaná. Prečítali ste si etiketu potraviny a vidíte, že obsahuje 20 gramov bielkovín, ale vaše telo viac ako polovicu z toho nevstreba.
Pomer účinnosti bielkovín - kombinácia stráviteľnosti a biologickej dostupnosti aminokyselín - cvrčkov patrí k najlepším. Dokonca prekonáva klasický proteín.
# 10 SPÔSOBOV, AKO POMÔCŤ ĽUĎOM UDRŽIAVAŤ RASTLINNÚ STRAVU
Jedným z hlavných dôvodov, prečo ľudia prestávajú jesť vegetariánsku stravu, je to, že v ich strave chýba železo alebo B12 – čo pri konzumácii cvrčkov nie je žiadny problém!
Cvrčky obsahujú 3x viac bielkovín, ako hovädzie mäso. Ak je Vaším cieľom zisk čo najväčšieho množstva bielkovín, prečo strácať čas?
# 11 CELEBRITY JEDIA A PODPORUJÚ KONZUMÁCIU HMYZU
Celebrity ako Angelina Jolie a Salma Hayek si už pochutnávajú na lahodnom hmyze. S významnými menami ako Bill Gates, Bill Clinton podporujúci konzumáciu hmyzu ako dlhodobého zdroja potravy pre všetkých.
# 12 KOMPLETNÝ PROFIL AMINOKYSELÍN
Cvrčky obsahujú všetkých 9 esenciálnych aminokyselín. Vďaka nim je to KOMPLETNÝ PROTEÍNOVÝ zdroj.
Za BCAA môžete stále utrácať 1000 kč mesačne ALEBO si môžete dať cvrčky a získať ich prirodzene.
Pamätajte: celé jedlá sú viac než doplnky stravy!
# 13 NAJHUMANNEJŠÍ ŽIVOČÍŠNY PROTEÍN
Cvrčky nepotrebujú veľké množstvo priestoru (na rozdiel od kráv, ošípaných a kurčiat) a sú usmrtení humánnym spôsobom. Mrazom. V tom cvrček prirodzene zaspí a už sa neprebudí.
# 14 STRÁVITEĽNOSŤ
Makronutrienty, minerály a vitamíny v cvrčkoch sú ľuďmi ľahko stráviteľné, takže sú pre žalúdok jednoduchšie ako iné zdroje bielkovín. Pravidelné jedenie cvrčkov môže dokonca znižovať zápaly a to je výborný zdravotný benefit.
#15 CVRČKY OBSAHUJÚ VEĽKÉ MNOŽSTVO VLÁKNINY
Cvrčky obsahujú okolo 20% vlákniny.
# 16 CVRČKY SÚ DOBRÉ PRE ZDRAVIE ČRIEV
Štúdie preukázali, že strava bohatá na cvrčky môže mať pozitívny vplyv na črevný mikrobióm.
# 17 CVRČKY OBSAHUJÚ 5X VIAC OMEGA 3 AKO LOSOS
To je ten DOBRÝ druh tuku!
# 18 1,5 KRÁT VIAC VÁPNIKA AKO MLIEKO
Vaše kosti vám poďakujú.
# 19 ZDRAVÝ TUK
Cvrčky dodajú Vášmu telu iba tie najzdravšie a najlepšie tuky.
# 20 JESŤ ZVIERATÁ JE OBROVSKÝM PRISPIEVATEĽOM NA ROZŠÍRENIE NEBEZPEČNÝCH CHORÔB
Intenzívna živočíšna výroba je dôsledne spojená s niekoľkými chorobami v dôsledku zoonotické infekcie – kde choroba preskakuje zo zvierat na človeka.