20 dôvodov prečo jesť cvrčky

Do roku 2030 budú všetci jesť cvrčky.

 Ale prečo cvrčky …?

 

# 1 CHUTIA DOBRE

Cvrččie výrobky by ste mali jesť, pretože sú lahodné a obsahujú vysoký podiel nutričných látok. Cvrččí výrobcovia potravín sa tiež stretávajú so stigmou, takže vynaložia veľa úsilia venovanému tomu, aby boli výrobky čo najchutnejšie.

 

# 2 SÚ SUPERFOOD

Cvrčky sa blížia dokonalému jedlu. Doslova vložia krok do vášho kroku.

Cvrčky sú bohaté na bielkoviny, vápnik, železo, omega 3, vitamín B12, vlákninu a mnoho ďalšieho!

Z nutričného hľadiska ušetrite viac peňazí na tom, že budete jesť cvrčky, než aby ste jedli steak, losos a špenátový sendvič na celozrnnom chlebe utopenom v miske s mliekom. Nie, že by to niekto jedol..., ale máte predstavu. 

 

# 3 GLOBÁLNA POPULARITA

60 % sveta už konzumuje hmyz.

To sú miliardy ľudí, ktorí už entomofágiu praktizujú. Zábavné slovo však? ENTOMOFÁGIA

 

# 4 NAJUDRŽATEĽNEJŠÍ ZDROJ BIELKOVÍN

Cvrččí proteín je v meste najudržateľnejší vysoko kvalitný proteín!

 

# 5 ZABEZPEČENIE POTRAVINOVEJ SEBESTAČNOSTI

Do roku 2050 sa k nám pridajú takmer 3 miliardy ĎALŠÍCH ĽUDÍ. 

To je veľa hladných krkov na nasýtenie. Cvrčky sú zrejmým riešením, pretože sú bohaté na živiny, udržateľné a ekologické.

 

# 6 SPASITELIA SVETOVEJ VODNEJ KRÍZY

Do roku 2030 celosvetový dopyt po vode prekročí udržateľnú úroveň o 40 %.

Poľnohospodárstvo si vezme 70% svetovej sladkej vody. Cvrčok je ekologický a jeho nároky na vodu a krmivo sú minimálne.

 

# 7 UŽ JETE HMYZ

Hádaj čo? Každý zje niekoľko hmyzích tvorov denne bez toho, aby o tom vedel.

Vy osobne ste v minulom roku zjedli okolo 1 kg chrobákov v marmeládach, zelenine, ovocí atď…  

Zmenil sa váš život? Nie. Jesť hmyz je normálne a je to budúcnosť. Nie je potrebné nad tým premýšľať.

 

# 8 JESŤ HMYZ JE TRENDY

Meticulous Research a Barclays, predpovedajú, že trh s jedlým hmyzom bude do roku 2030 mať celosvetovo hodnotu okolo 8 miliárd eur. 

Cvrčky, králi jedlého hmyzu, na tom budú mať najväčší podiel.

 

# 9 BIOLOGICKÁ DOSTUPNOSŤ

Biologická dostupnosť je divoko podceňovaná. Prečítali ste si etiketu potraviny a vidíte, že obsahuje 20 gramov bielkovín, ale vaše telo viac ako polovicu z toho nevstreba.

Pomer účinnosti bielkovín - kombinácia stráviteľnosti a biologickej dostupnosti aminokyselín - cvrčkov patrí k najlepším. Dokonca prekonáva klasický proteín.

 

# 10 SPÔSOBOV, AKO POMÔCŤ ĽUĎOM UDRŽIAVAŤ RASTLINNÚ STRAVU

Jedným z hlavných dôvodov, prečo ľudia prestávajú jesť vegetariánsku stravu, je to, že v ich strave chýba železo alebo B12 – čo pri konzumácii cvrčkov nie je žiadny problém!

Cvrčky obsahujú 3x viac bielkovín, ako hovädzie mäso. Ak je Vaším cieľom zisk čo najväčšieho množstva bielkovín, prečo strácať čas?

 

# 11 CELEBRITY JEDIA A PODPORUJÚ KONZUMÁCIU HMYZU

Celebrity ako Angelina Jolie a Salma Hayek si už pochutnávajú na lahodnom hmyze. S významnými menami ako Bill Gates, Bill Clinton podporujúci konzumáciu hmyzu ako dlhodobého zdroja potravy pre všetkých.

 

# 12 KOMPLETNÝ PROFIL AMINOKYSELÍN

Cvrčky obsahujú všetkých 9 esenciálnych aminokyselín. Vďaka nim je to KOMPLETNÝ PROTEÍNOVÝ zdroj.

Za BCAA môžete stále utrácať 1000 kč mesačne ALEBO si môžete dať cvrčky a získať ich prirodzene.

Pamätajte: celé jedlá sú viac než doplnky stravy!

 

# 13 NAJHUMANNEJŠÍ ŽIVOČÍŠNY PROTEÍN

Cvrčky nepotrebujú veľké množstvo priestoru (na rozdiel od kráv, ošípaných a kurčiat) a sú usmrtení humánnym spôsobom. Mrazom. V tom cvrček prirodzene zaspí a už sa neprebudí.

 

# 14 STRÁVITEĽNOSŤ

Makronutrienty, minerály a vitamíny v cvrčkoch sú ľuďmi ľahko stráviteľné, takže sú pre žalúdok jednoduchšie ako iné zdroje bielkovín. Pravidelné jedenie cvrčkov môže dokonca znižovať zápaly a to je výborný zdravotný benefit.

 

#15 CVRČKY OBSAHUJÚ VEĽKÉ MNOŽSTVO VLÁKNINY

Cvrčky obsahujú okolo 20% vlákniny.

 

 # 16 CVRČKY SÚ DOBRÉ PRE ZDRAVIE ČRIEV

Štúdie preukázali, že strava bohatá na cvrčky môže mať pozitívny vplyv na črevný mikrobióm.

 

# 17 CVRČKY OBSAHUJÚ 5X VIAC OMEGA 3 AKO LOSOS

To je ten DOBRÝ druh tuku!

 

# 18 1,5 KRÁT VIAC VÁPNIKA AKO MLIEKO

Vaše kosti vám poďakujú.

 

# 19 ZDRAVÝ TUK

Cvrčky dodajú Vášmu telu iba tie najzdravšie a najlepšie tuky.

 

# 20 JESŤ ZVIERATÁ JE OBROVSKÝM PRISPIEVATEĽOM NA ROZŠÍRENIE NEBEZPEČNÝCH CHORÔB 

Intenzívna živočíšna výroba je dôsledne spojená s niekoľkými chorobami v dôsledku zoonotické infekcie – kde choroba preskakuje zo zvierat na človeka.  

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz