Terraz! Toto sú cestoviny budúcnosti. Hlavnou víziou tohto slovenského startupu je ponúknuť udržateľnú verziu cestovín, ktoré sú plné bielkovín, železa, antioxidantov a ďalších prospešných látok, ktoré naše telo potrebuje. Budúcnosť sme my, budúcnosť je naša planéta, a preto Terraz vyrába len z udržateľných zdrojov. Prísady, ktoré sa v cestovinách nachádzajú, sú najvyššej kvality s vysokým nutričným profilom. Jedným slovom - superpotraviny! A pretože milujeme jedlo, prinášame vám cestoviny, ktoré vás ohromia svojou chuťou a štruktúrou. Takže, terraz - vychutnajte si ich!
Zloženie na 2 porcie:
- 200 g pasty Terraz
- 1 baklažán
- 1 cuketa
- 6 veľkých paradajok
- 2 väčšie mrkvy
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 chilli paprička
- 200 ml suchého bieleho vína
- 2 hrste bazalky
- Soľ, korenie, olivový olej
Postup:
- Nakrájajte baklažány na malé kúsky a vložte ich na rozpálenú panvicu s trochou oleja.
- Pečieme do zlatohneda.
- Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a mrkvu.
- Počkáme, kým všetko zmäkne. Pridáme cuketu, cesnak, chilli a hrsť bazalky.
- Po niekoľkých minútach pridajte biele víno a nechajte ho 2 minúty povariť, aby sa odparil alkohol.
- Pridajte nakrájané paradajky, prikryte panvicu a varte približne 20 až 30 minút.
- Medzitým uvarte cestoviny a pridajte ich do omáčky.
- Dochuťte a pridajte bazalku.
Podávajte s parmezánom, bazalkou a panenským olivovým olejom.