Garancia spokojnosti - pokiaľ Vám naše produkty nebudú chutiť, môžete celú objednávku vrátiť do 14 dní

Grig červíky v bielej čokoláde 20g

Novinka Bohaté na bielkoviny Česká výroba
24 hodnotení

Špeciálna limitovaná edícia v obmedzených skladových zásobách!

  • kvalitné bielkoviny
  • železo a vápnik
  • Bielkoviny 19,4 g na 100 g
  • Energia 2327 kJ / 558 kcal na 100 g
  • Tuky  35,1 g z toho nasýtené mastné kyseliny 21,5 g na 100 g
  • Sacharidy 41,7 g z toho cukry 40,4 g na 100 g
Detailné informácie
Značka: Grig
4,32 €
Skladom

Podrobný popis

Top informácie o cvrčkoch v čokoláde

  1. Obsahujú široké spektrum živín, vitamínov a aminokyselín
  2. Produkty z jedlého hmyzu sú dobre stráviteľné
  3. Ideálny sladký snack pre deti aj dospelých

Zloženie sušených červíkov v bielej čokoláde:

Čokoláda [cukor, kakaové maslo, sušené plnotučné mlieko, emulgátor E322 – sójový lecitín, prírodný vanilkový extrakt] 80 %, sušené larvy potemníka múčneho (Tenebrio molitor) 20 %.

Nutričné hodnoty na 100g

Energia: 2327 kJ / 558 kcal
Tuky: 35,1 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 21,5 g
Bielkoviny 19,4 g
Sacharidy 41,7 g
- z toho cukry 40,4 g
Vláknina  0,82 g
Soľ 0,58 g

Prečo by sme mali jesť hmyz?

Hmyz sa ukazuje ako skvelá alternatíva k tradičným zdrojom živín. Je plný bielkovín, železa, vápnika a je veľmi šetrný k životnému prostrediu. Navyše, ak sa pripravuje opatrne, je to vynikajúci spôsob, ako si spestriť každodenný jedálniček.

Ako chutí jedlý hmyz?

Obsah hmyzu v samotných výrobkoch nepoznáte, pretože ide o surovinu s nevýraznou chuťou, a preto je obalená korením. Ak sa však rozhodnete ochutnať hmyz v čisto sušenej forme, jeho chuť sa dá prirovnať k chuti orechov.

Ako sa jedlý hmyz pripravuje?

Hmyz sa dá pripraviť viacerými spôsobmi. Pre naše výrobky ho používame najmä vo forme prášku, ktorý dodáva výrobkom potrebné bielkoviny a ďalšie minerálne látky. Hmyz sa však môže konzumovať aj v priamej forme, napríklad po príprave na panvici alebo v rúre. Pri tomto spôsobe však odporúčame inšpirovať sa osvedčenými receptami.

Grig-krupavi-suseni-cervici-muz-zena-ruce-baleni-jedly-hmyz-k-jidlu-min

Môže jedlý hmyz spôsobiť alergie?

Hmyz obsahuje veľké množstvo chitínu, zložky, ktorá sa často nachádza v mäkkýšoch. Našich zákazníkov alergických na mäkkýše preto upozorňujeme na možnú alergickú reakciu na hmyz.

Ako sa jedlý hmyz zabíja?

Zabíjanie hmyzu sa vykonáva úplne humánnym spôsobom. Nielenže ide o veľmi jednoduchý druh živočícha, ale má aj uzavretú nervovú sústavu, takže necíti bolesť. Samotné usmrtenie sa vykonáva chladením, keď hmyz ako studenokrvný živočích prirodzene upadne do zimného spánku a následne sa zmrazí.

Je jedlý hmyz vegetariánsky/vegánsky?

Keďže ide o živočícha, nemožno o ňom úplne tvrdiť, že je produktom pre tieto kategórie, ale jeho nízke nároky na chov a prakticky nulový vplyv na životné prostredie robia z hmyzu skvelý spôsob získavania živín. 

Prečo jedlý hmyz?

Hmyz sa v modernom svete čoraz častejšie používa na ľudskú spotrebu a bolo len otázkou času, kedy sa tento trend dostane aj k nám. Hoci je konzumácia hmyzu pre väčšinu Európanov stále tabu, nie je na to žiadny dôvod. V konzumácii hmyzu sa skrýva celá rada výhod, a to tak výživových, ekologických, ako aj chuťových:

VÝŽIVNÁ ALTERNATÍVA PLNÁ BIELKOVÍN

Hmyz je plnohodnotným zdrojom bielkovín - až 70 % - ako aj širokej škály mikroživín. Môže sa pochváliť napríklad všetkými 10 esenciálnymi aminokyselinami, vitamínmi (napr. skupiny B), prebiotikami a mnohými ďalšími látkami dôležitými pre správne fungovanie nášho tela. Týmto sa nemôže pochváliť len tak hociktorá potravina!

EFEKTÍVNEJŠIA VÝROBA

Na získanie rovnakého množstva bielkovín potrebuje hmyz len zlomok vody a krmiva v porovnaní s kravami, ošípanými a inými tradičnými hospodárskymi zvieratami. Navyše ich môžeme chovať prakticky v akomkoľvek prostredí.

ŠETRÍ ŽIVOTNÉ PROSTREDIE

Chov tradičných hospodárskych zvierat môže produkovať viac emisií ako všetky autá na svete. Naopak, chov hmyzu je oveľa ekologickejší a efektívnejší spôsob produkcie vysokokvalitných, výživných potravín plných bielkovín. Najmä v dnešnej dobe, keď sa každé zlepšenie životného prostredia počíta...

CHOV ŠETRIACI PRIESTOR

Je to celkom neuveriteľné, ale až 70 % všetkej poľnohospodárskej pôdy na svete zaberá chov hospodárskych zvierat. Pri hmyze sa to vzhľadom na jeho veľkosť a spôsob chovu nedá. Hmyz je jednoducho mnohonásobne ekonomickejšou alternatívou. Využívajme zvyšný priestor efektívnejšie!

Ekologicky nenáročný chov

Je to celkom neuveriteľné, ale až 70 % všetkých poľnohospodárskych plôch sveta zaberá chov hospodárskych zvierat. To sa s hmyzom, vďaka jeho veľkosti aj spôsobu chovu, stať nemôže.

Výroba a časté otázky

Časté otázky:

Je hmyz skutočne výživný?

Áno, hmyz je veľmi výživný. Mnoho druhov hmyzu je bohatých na kvalitné bielkoviny, vitamíny a minerálne látky. Niektoré druhy, napríklad cvrčky, môžu byť tiež významným zdrojom omega-3 a omega-6 mastných kyselín. Vďaka tomu je hmyz vynikajúcim doplnkom k mnohým diétam.

Aký hmyz môžem jesť?

Existuje mnoho druhov hmyzu, ktoré možno bezpečne konzumovať. Medzi najznámejšie patria cvrčky, sarančatá alebo napríklad múčne červíky. Pri výbere je dôležité zabezpečiť, aby pochádzali z dôveryhodných zdrojov a boli chované špeciálne pre ľudskú konzumáciu.

Je hmyz vhodný pre vegetariánov alebo vegánov?

Či je hmyz vhodný pre vegetariánov či vegánov závisí od individuálnych etických a diétnych presvedčení danej osoby. Niektorí vegetariáni môžu konzumáciu hmyzu považovať za akceptovateľnú alternatívu, pretože ju vnímajú ako ekologickejšiu a humánnejšiu ako konzumáciu tradičného mäsa. Vegáni, ktorí sa vyhýbajú všetkým živočíšnym produktom, by pravdepodobne hmyz do svojej stravy nezahrnuli. Je dôležité rešpektovať individuálne rozhodnutia a zásady každého človeka.

Aký je najlepší spôsob, ako začať jesť hmyz?

Začínať s jedlým hmyzom je najlepšie pomocou spracovaných produktov, kde nie je hmyz okamžite rozpoznateľný. Proteínové tyčinky, chipsy alebo cvrčí prášok ponúkajú príjemnú chuť a poriadnu dávku mikroživín. Akonáhle sa ale chcete pustiť do niečoho odvážnejšieho, odporúčame ochutnať naše sušené červíky, cvrčky alebo kobylky s príchuťou.

deník
IDnes
Prima ps
images
kranč_
Snímek obrazovky 2023-04-25 v 9.49.16
Dokonalá chuť
Vlastné produkty
Ochutnávky zadarmo
Nálož bielkovín pre vaše telo

Přečtěte si z našeho blogu