Garancia spokojnosti - pokiaľ Vám naše produkty nebudú chutiť, môžete celú objednávku vrátiť do 14 dní

Grig Chrumkavé červíky 20 g

Novinka Bez Lepku Bohaté na bielkoviny Česká výroba
135 hodnotení

Zdravá a chutná desiata v podobe ochutených chrumkavých červíkov.

    • Vysoký obsah bielkovín, každých 100 gramov obsahuje až 51,8 - 53 gramov bielkovín, to je dobré na podporu svalového rastu a regeneráciu, zlepšenie sýtosti a udržanie celkového zdravia.
    • Obsahujú tiež dôležité mikroživiny, ako je železo a vápník, ktoré sú kľúčové pre udržanie vášho zdravia a vitality
    • Zdravá alternatíva k bežným snackom, užívajte si výbornú chuť bez výčitiek.
Detailné informácie
Značka: Grig
Variant
4,32 € 4,32 € / 1 ks
Skladom Skladom Skladom Skladom Zvoľte variant
Môžeme doručiť do:
10.1.2025 10.1.2025 10.1.2025 10.1.2025 Zvoľte variant
Možnosti doručenia

Podrobný popis

Upražené červíky predstavujú výživnú alternatívu pre tých, ktorí hľadajú skvelý snack na výlety do prírody, po náročnom tréningu alebo pri sledovaní obľúbeného filmu. Ich vysoký obsah bielkovín a mikroživín z nich robí ideálny zdroj na dodanie energie a podpory svalovej regenerácie. Tento neobvyklý snack môže tiež priniesť zábavu na spoločenské udalosti, keď sú ponúknuté ako netradičná pochúťka.

TOP informáce o chrumkavých červíkoch

  1. Obsahujú všetkých 10 esenciálnych aminokyselín
  2. Rýchle doplnenie živín
  3. Ideálny snack pre deti aj dospelých

 

Dodatočné parametre

Kategória: Sušený hmyz
Zloženie: Cesnak: Larvy potemníka múčneho (Tenebrio molitor) 95,9 %, soľ 3,1 %, cesnak 1 % Chilli: Larvy potemníka múčneho (Tenebrio molitor) 96,2 %, soľ 3,1 %, chilli 0,5 %, zmes korenín 0,2 %. Soľ: Larvy potemníka múčneho (Tenebrio molitor) 96,9 %, soľ 3,1 %. Parmezán: Larvy múčnych červov 97 % (Tenebrio molitor), zmes korenín 2 % [glukózový sirup, zvýrazňovač chuti: E621, soľ, aróma, kvasnicový extrakt, farbivo (červená repa), extrakty korenín], soľ 1 %. Osoby alergické na kôrovce, mäkkýše a roztoče môžu byť citlivé na hmyz (obsahuje chitín). Rajčina a bazalka: Larvy potemníka múčneho (Tenebrio molitor) 97 %, zmes korenín 2 %, soľ 1 %.
Alergény: Chitín
Krajina výroby: Česká republika
Výrobca: Grig Distribuce s.r.o., Svatopluka Čecha 2672/100, Brno, 612 00
Bezlepkové: Áno
Skladovanie: Skladujte na suchom a tmavom mieste pri izbovej teplote.

Zloženie chrumkavých červov Soľ:

Larvy múčnych červov (Tenebrio molitor) 96,9 %, soľ 3,1 %

Výživové hodnoty na 100 g - soľ

Energia: 2130 kJ / 510 kcal
Tuk: 30 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 6,7 g
Bielkoviny  53 g
Sacharidy 7 g
- z toho cukry 0 g
Vláknina  7,8 g
Soľ 3,1 g

Zloženie chrumkavých červov Cesnak:

Larvy múčnych červov (Tenebrio molitor) 95,9 %, soľ 3,1 %, cesnak 1 %

Výživové hodnoty na 100 g

Energia: 2130 kJ / 510 kcal
Tuk: 30 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 6,7 g
Bielkoviny  53 g
Sacharidy 7 g
- z toho cukry 0 g
Vláknina  7,8 g
Soľ 3,1 g

Zloženie chrumkavých červov Paradajky a bazalka

Larvy múčnych červov (Tenebrio molitor) 97 %, zmes korenia 2 %, soľ 1 %

Výživové hodnoty na 100 g

Energia: 2080 kJ / 496 kcal
Tuk: 25,1 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 5,2 g
Bielkoviny  52,9 g
Sacharidy 14,7 g
- z toho cukry 0 g
Soľ 4,5 g

Zloženie chrumkavých červov Chilli:

Larvy múčnych červov (Tenebrio molitor) 96,2 %, soľ 3,1 %, chilli 0,5 %, zmes korenia 0,2 %

Výživové hodnoty na 100 g

Energia: 2130 kJ / 510 kcal
Tuk: 30 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 6,7 g
Bielkoviny  53 g
Sacharidy 7 g
- z toho cukry 0,3 g
Vláknina  7,8 g
Soľ 3,1 g

Zloženie chrumkavých červov Parmezán:

Larvy múčnych červov (Tenebrio molitor)  97 %, zmes korenia 2 % [glukózový sirup, zvýrazňovač chuti: E621, jedlá soľ, aróma, kvasnicový extrakt, farbivo (červená repa), extrakty korenia], jedlá soľ 1 %. Osoby alergické na kôrovce, mäkkýše a roztoče môžu byť citlivé na hmyz (obsahuje chitín). Môže obsahovať stopy obilnín obsahujúcich lepok.

Výživové hodnoty na 100 g

Energia: 2060 kJ / 481 kcal
Tuk: 25,3 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 5,2 g
Bielkoviny  51,8 g
Sacharidy 14 g
- z toho cukry 0 g
Soľ 4,5 g

Prečo by sme mali jesť hmyz?

Hmyz sa ukazuje ako skvelá alternatíva k tradičným zdrojom živín. Je plný bielkovín, železa, vápnika a je veľmi šetrný k životnému prostrediu. Navyše, ak sa pripravuje opatrne, je to vynikajúci spôsob, ako si spestriť každodenný jedálniček.

Ako chutí jedlý hmyz?

Obsah hmyzu v samotných výrobkoch nepoznáte, pretože ide o surovinu s nevýraznou chuťou, a preto je obalená korením. Ak sa však rozhodnete ochutnať hmyz v čisto sušenej forme, jeho chuť sa dá prirovnať k chuti orechov.

Ako sa jedlý hmyz pripravuje?

Hmyz sa dá pripraviť viacerými spôsobmi. Pre naše výrobky ho používame najmä vo forme prášku, ktorý dodáva výrobkom potrebné bielkoviny a ďalšie minerálne látky. Hmyz sa však môže konzumovať aj v priamej forme, napríklad po príprave na panvici alebo v rúre. Pri tomto spôsobe však odporúčame inšpirovať sa osvedčenými receptami.

Grig-krupavi-suseni-cervici-muz-zena-ruce-baleni-jedly-hmyz-k-jidlu-min

Môže jedlý hmyz spôsobiť alergie?

Hmyz obsahuje veľké množstvo chitínu, zložky, ktorá sa často nachádza v mäkkýšoch. Našich zákazníkov alergických na mäkkýše preto upozorňujeme na možnú alergickú reakciu na hmyz.

Ako sa jedlý hmyz zabíja?

Zabíjanie hmyzu sa vykonáva úplne humánnym spôsobom. Nielenže ide o veľmi jednoduchý druh živočícha, ale má aj uzavretú nervovú sústavu, takže necíti bolesť. Samotné usmrtenie sa vykonáva chladením, keď hmyz ako studenokrvný živočích prirodzene upadne do zimného spánku a následne sa zmrazí.

Je jedlý hmyz vegetariánsky/vegánsky?

Keďže ide o živočícha, nemožno o ňom úplne tvrdiť, že je produktom pre tieto kategórie, ale jeho nízke nároky na chov a prakticky nulový vplyv na životné prostredie robia z hmyzu skvelý spôsob získavania živín. 

Prečo jedlý hmyz?

Hmyz sa v modernom svete čoraz častejšie používa na ľudskú spotrebu a bolo len otázkou času, kedy sa tento trend dostane aj k nám. Hoci je konzumácia hmyzu pre väčšinu Európanov stále tabu, nie je na to žiadny dôvod. V konzumácii hmyzu sa skrýva celá rada výhod, a to tak výživových, ekologických, ako aj chuťových:

VÝŽIVNÁ ALTERNATÍVA PLNÁ BIELKOVÍN

Hmyz je plnohodnotným zdrojom bielkovín - až 70 % - ako aj širokej škály mikroživín. Môže sa pochváliť napríklad všetkými 10 esenciálnymi aminokyselinami, vitamínmi (napr. skupiny B), prebiotikami a mnohými ďalšími látkami dôležitými pre správne fungovanie nášho tela. Týmto sa nemôže pochváliť len tak hociktorá potravina!

EFEKTÍVNEJŠIA VÝROBA

Na získanie rovnakého množstva bielkovín potrebuje hmyz len zlomok vody a krmiva v porovnaní s kravami, ošípanými a inými tradičnými hospodárskymi zvieratami. Navyše ich môžeme chovať prakticky v akomkoľvek prostredí.

ŠETRÍ ŽIVOTNÉ PROSTREDIE

Chov tradičných hospodárskych zvierat môže produkovať viac emisií ako všetky autá na svete. Naopak, chov hmyzu je oveľa ekologickejší a efektívnejší spôsob produkcie vysokokvalitných, výživných potravín plných bielkovín. Najmä v dnešnej dobe, keď sa každé zlepšenie životného prostredia počíta...

CHOV ŠETRIACI PRIESTOR

Je to celkom neuveriteľné, ale až 70 % všetkej poľnohospodárskej pôdy na svete zaberá chov hospodárskych zvierat. Pri hmyze sa to vzhľadom na jeho veľkosť a spôsob chovu nedá. Hmyz je jednoducho mnohonásobne ekonomickejšou alternatívou. Využívajme zvyšný priestor efektívnejšie!

Ekologicky nenáročný chov

Je to celkom neuveriteľné, ale až 70 % všetkých poľnohospodárskych plôch sveta zaberá chov hospodárskych zvierat. To sa s hmyzom, vďaka jeho veľkosti aj spôsobu chovu, stať nemôže.

Výroba a časté otázky

Časté otázky:

Je hmyz skutočne výživný?

Áno, hmyz je veľmi výživný. Mnoho druhov hmyzu je bohatých na kvalitné bielkoviny, vitamíny a minerálne látky. Niektoré druhy, napríklad cvrčky, môžu byť tiež významným zdrojom omega-3 a omega-6 mastných kyselín. Vďaka tomu je hmyz vynikajúcim doplnkom k mnohým diétam.

Aký hmyz môžem jesť?

Existuje mnoho druhov hmyzu, ktoré možno bezpečne konzumovať. Medzi najznámejšie patria cvrčky, sarančatá alebo napríklad múčne červíky. Pri výbere je dôležité zabezpečiť, aby pochádzali z dôveryhodných zdrojov a boli chované špeciálne pre ľudskú konzumáciu.

Je hmyz vhodný pre vegetariánov alebo vegánov?

Či je hmyz vhodný pre vegetariánov či vegánov závisí od individuálnych etických a diétnych presvedčení danej osoby. Niektorí vegetariáni môžu konzumáciu hmyzu považovať za akceptovateľnú alternatívu, pretože ju vnímajú ako ekologickejšiu a humánnejšiu ako konzumáciu tradičného mäsa. Vegáni, ktorí sa vyhýbajú všetkým živočíšnym produktom, by pravdepodobne hmyz do svojej stravy nezahrnuli. Je dôležité rešpektovať individuálne rozhodnutia a zásady každého človeka.

Aký je najlepší spôsob, ako začať jesť hmyz?

Začínať s jedlým hmyzom je najlepšie pomocou spracovaných produktov, kde nie je hmyz okamžite rozpoznateľný. Proteínové tyčinky, chipsy alebo cvrčí prášok ponúkajú príjemnú chuť a poriadnu dávku mikroživín. Akonáhle sa ale chcete pustiť do niečoho odvážnejšieho, odporúčame ochutnať naše sušené červíky, cvrčky alebo kobylky s príchuťou.

deník
IDnes
Prima ps
images
kranč_
Snímek obrazovky 2023-04-25 v 9.49.16
Dokonalá chuť
Vlastné produkty
Ochutnávky zadarmo
Nálož bielkovín pre vaše telo

Přečtěte si z našeho blogu