Terraz! To sú cestoviny budúcnosti. Hlavnou víziou tohto slovenského startupu je ponúknuť udržateľnú verziu cestovín, ktoré sú plné bielkovín, železa, antioxidantov a ďalších prospešných látok, ktoré naše telo potrebuje. Budúcnosť sme my, budúcnosť je naša planéta a tak Terraz vyrába iba z udržateľných zdrojov. Ingrediencie, ktoré v cestovinách nájdeš, sú tej najvyššej kvality s vysokým nutričným profilom. Jedným slovom - superfoody! A pretože milujeme jedlo, prinášame ti cestoviny, ktoré okúzlia svojou chuťou aj štruktúrou. Tak a terraz - dobrú chuť!
Ingrediencie na 2 porcie
- 200 g Terraz pasta
- 1 baklažán
- 1 cuketa
- 6 väčších paradajok
- 2 väčšie mrkvy
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 chilli paprička
- 200 ml bieleho suchého vína
- 2 hrsti bazalky
- Soľ, korenie, olivový olej
Postup
- Baklažán nakrájajte na malé kúsky a vložte do rozpálenej panvice na trošku oleja.
- Pečte, kým nezačne zlátnuť.
- Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a mrkvu.
- Počkajte, kým všetko zmäkne. Pridajte cuketu, cesnak, chilli a hrsť bazalky.
- Po pár minútach pridajte biele víno a nechajte ho 2 minúty povariť, aby sa vyparil alkohol.
- Pridajte pokrájané paradajky, prikryte panvicu a duste cca 20 až 30 minút.
- Medzitým si uvarte cestoviny a pridajte ich do omáčky.
- Dochuťte a pridajte bazalku.
Servírujte s parmezánom, bazalkou a panenským olivovým olejom.